Prestigieuze, mooie en bijzondere wijn die je na heel wat jaren rijpen open trekt op een uniek moment te vieren.
Amaronde della Valpolicella is een intense droge rode wijn gemaakt van gedroogde (passito) druiven. De wijn is afkomstig uit de Italiaanse regio Veneto en is misschien wel de meest prestigieuze rode wijn van de regio.
De kostbare grond waarop de wijnstokken staan en het intensieve vinificatieproces zijn van grote invloed op de prijs. Voor Amarone wijnen worden de beste druiventrosse van de oudste wijnranken geselecteerd. Ze worden wat later zo ongevver half oktober geoogst. Vervolgens worden de druiven gedurende de gehele winter gedroogd op matten of in kratten totdat er kleine krentjes overblijven. Soms hangen de druiventrossen te drogen op kleine rekken. Deze methode heet appassimento.
Wijnhuis: |
Vigneti di Ettore |
Streek: | Verona, regio Veneto |
Druif: | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Smaak: | Veel aroma's van rijp rood fruit. Veel power! |
Serveertempratuur: | 18-20 graden |
Eten: | Geschikt bij aromatisch en kruidig eten, heerlijk bij wild. Lekker bij kaas, natafelwijn. |
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg