Sangiovese-charme die proef je hier! Deze wijn vol van zwarte bessen, zoetzure kersen en milde specerijen ziet kans om lichtvoetig over je tong te dansen. Schenk hem aan de koele kant zoals ze in Italië gewend zijn, dan komt het fruit nog beter naar voren
Het productiegebied van de Rosso di Montalcino DOC komt overeen met dat van Brunello di Montalcino, maar de regels zijn iets soepeler. Montalcino is wereldwijd beroemd en rijk geworden door zijn Brunello wijn, een van 's werelds beste en meest gewaardeerde Italiaanse wijnen. Net als Brunello is deze wijn uitsluitend gemaakt van sangiovesedruiven.
Wijnhuis: | Ciacci Piccolomini d'Aragona |
Streek: | Toscane |
Druif: | 100 % sangiovese grosso |
Smaak: | Aroma's van zwarte bessen, geurige pruim, cederhout en milde specerijen. Zeer elegant van structuur en uitstekende balans. |
Serveertemperatuur: | 16 graden |
Alcohol: | 14% |
Eten: | Rood vlees gegrild of geroosterd, lamsvlees, wild, gevogelte. Dankzij zijn uitstekende balans kun je deze sappige volle wijn de hele maaltijd doordrinken. |
De wijn heeft 12 maanden gerijpt op Sloveens eiken.
www.ciaccipiccolomini.it
Uw winkelwagen is momenteel leeg