Rosé prosecco, fris en droog! Afkomstig uit het hart van de prosecco streek in Noord-Italië. Feestelijk door zijn bleekroze kleurtje. Perfect aperitief, maar ook heerlijk bij antipasti.
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn die geproduceerd wordt in de regio Veneto, ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië. De wijn wordt gemaakt van de prosecco druif, ook wel Glera-druif genaamd. Voor de Italianen is en blijft prosecco de nationale trots! De rosé prosecco wordt gemaakt van de pinot nero druif, maar verder volgens de exact dezelfde methode. Deze Rosé Brut is een heerlijke aperitief en zet de smaakpapillen op scherp. Eén van onze persoonlijke favorieten! De Brut is qua suikergehalte te vergelijken met een Champagne brut, maar omdat de wijn een fruitig karakter heeft , doe ie wat zachter aan.
Wijnhuis: | Sacchetto |
Streek: | Veneto |
Druif: | Pinot Nero, glera |
Smaak: | Droog, fruitig en lange afdronk. Zachte, verleidelijke smaak. |
Serveertempratuur: | 5-7 graden. |
Alcohol: | 11,5% |
Eten: | Spumante met grote klasse geschikt als aperitief, heerlijk bij voorgerechten zoals salades en vis. Ideaal als feestelijke aperitief. |
Carousel items
Uw winkelwagen is momenteel leeg