0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Ook in de ban van bubbels?

Ook in de ban van bubbels?

Prosecco, Spumante, Frizzante, Franciacorta?! Ben je net als ons ook in de ban van prosecco en andere bubbels? Vast wel, we zijn met zijn allen in de ban van bubbels geraakt. Ze zijn hip, licht, frivool en drinken makkelijk weg. Verder hebben de mousserende wijnen zich los gemaakt van het elitaire imago. Intussen schenken we na het diner net zoveel bubbels als bij binnenkomst, we schenken bubbels van blijdschap en heel clichematig natuurlijk met oud en nieuw. Als aperitief zorgen bubbels ervoor dat de zintuigen geprikkeld worden en je eetlust wordt opgewekt. Weet jij niet welke bubbel je moet kiezen, dan hier wat tips.

Frizzante of Spumante

Wat is het verschil tussen prosecco's? De frizzante is breedinzetbaar maar een simpelere wijn: toegankelijjk, droog en licht. Doordat de productie op een goedkopere wijze plaatsvindt is de prijs van een fles frizzante lager. Ook zijn de belletjes minder krachtig, waardoor je de fles na opening gewoon lekker dezelfde dag het best kan leegdrinken. De prosecco frizzante van Sacchetto is een easy bubbel, erg verfrissend maar een perfecte keuze bij een receptie, een borrel, maar ook met oud en nieuw om middernacht, als je lekker een oliebol bij je glaasje prosecco wilt eten.

Brut of Extra Dry

Prosecco en andere mousserende wijn zijn er van droog tot zoet. Alleen door lekker te proeven kun je erachter komen welke smaaktype je voorkeur heeft. Het smaaktype wordt o.a. bepaald door de hoeveelheid restsuiker in de wijn ook wel het suikergehalte genaamd. Kijk daarom op het etiket of je de termen Brut, Extra Dry, Demi Sec, Doux (champagne) tegenkomt. De termen corresponderen met het suikergehalte in de wijn. Brut is de droogste en overigens de meest gedronken mousserende wijn, Extra dry is iets zoeter en Demi Sec nog iets zoeter. Doux betekent halfzoete wijn (heerlijk bij fruit).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »