Go to account settings

Slideshow Items

Baglio del Cristo di Campobello

Baglio del Cristo di Campobello Lu Patri - Nero d'Avola DOC, Sicilia 2019

€26,50

Nieuwe jaargang leverbaar vanaf week 46. Top Nero d'Avola met veel body en een heerlijke afdronk!

Beschrijving

Nero d'Avola

De belangrijkste blauwe kwaliteitsdruif op Sicilië is de nero d'Avola, ook wel calabrese genoemd. Het plaatsje Avola, waarnaar hij is vernoemd, ligt aan de zuidoostkust van het eiland, in de provincie Siracusa.

De omstandigheden voor de nero d'Avola druif in Sicilië zijn perfect, dan kun je wel proeven in deze krachtpatser. De druif heeft veel zon nodig en doet het erg goed in een warm en droog klimaat. Daarnaast levert de wijnmaker een indrukwekkende inspanning om een van de mooiste Nero d'Avola wijnen  te produceren. De wijn rijpt 18 maanden op 225 liter vaten Frans Eiken en vervolgens 12 maanden op fles. Het bewaarpotentieel van de wijn is zeker 10 jaar. 

Wijnen van nero d'Avola zijn vaak vol, geconcentreerd, tanninerijk, diep van kleur en kunnen goed rijpen. De aroma's van goede Nero d'Avola doen denken aan pruimen, kaneel en chocolade. Nero d'Avola is zeer geschikt voor vatrijping.

Wijnhuis: Baglio del Cristo di Campobello
Streek: Sicilië, Agrigento
Druif: Nero d'Avola
Smaak: Elegant, rond, complex, tabak, zoethout, aromatische kruiden en peper, zwart fruit, bramen en zwarte kers.
Serveertempratuur: 18 graden
Alcohol: 14%
Eten: Pasta, rood vlees, kaas.

In 2000 zijn de gebroeders Bonetta begonnen met de eerste aanplantingen van druivenstokken in Agrigento. De familie wilde haar droom waar maken, wijnen maken van de hoogste kwaliteit. Dit is aardig gelukt, in 2009 zijn de wijnen op de markt gebracht en vielen ze meteen in de prijzen. Fraaie uitmonstering.

Dit product heeft nog geen reviews

Plaats een review!

RIMANIAMO IN CONTATTO

We zullen zorgvuldig om gaan met je gegevens

Winkelwagen — 0

Uw winkelwagen is momenteel leeg

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »