Ga zitten voor deze fantastisch mooie Brunello, om laagje voor laagje te ondekken, o.a. elegante aroma's van kers en kruiden. Perfect in balans, complex.
Brunello di Montalcino
Dat de Brunello di Montalcino bij de Italiaanse wijntoppers hoort is een feit, hij zit al jaren met Barolo op de wijntroon. Het is de volste en rijkste wijn binnen de Toscaanse wijnregio's. Deze extreem fruitige Toscaan is het wachten meer dan waard.
De Brunello di Montalcino’s rijpen soms wel 10 tot 25 jaar voordat ze hun top bereiken. Deze 2013 is inmiddels perfect op dronk, maar kan bewaard worden tot 2038.
Wijnhuis: | Ciacci Piccolomini d'Aragona |
Streek: | Toscane |
Druif: | 100 % sangiovese grosso |
Smaak: | Aroma's van wilde bessen, geurige paarse bloemen, cederhout en milde specerijen, aards. Zeer elegant van structuur en uitstekende balans. Daarnaast een hint van drop, tabak en zwarte kersen. Perfect in balans. |
Serveertemperatuur: | 16 graden |
Alcohol: | 15% |
Eten: | Rood vlees gegrild of geroosterd, lamsvlees, wild, gevogelte. Dankzij zijn uitstekende balans kun je deze sappige volle wijn de hele maaltijd doordrinken. |
Brunello is gemaakt van de sangiovese grosso, de variant die speciaal gecultiveerd is voor het plaatstelijke terroir van Montalcino. Dat is trouwens niet overal hetzelfde. De druif wordt verbouwd op verschillende ondergronden zoals o.a. klei, kalksteen en leisteen. Het is dan ook niet gek dat de kwaliteit van Brunello niet altijd hetzelfde topniveau heeft. De kwaliteit verschilt per producent en is ook nog eens afhankelijk van het gebied waar de druiven verbouwd zijn. Er zijn namelijk 8 verschillende subregio's in Montalcino waarvan het microklimaat verschilt!
Het stadje Montalcino waar deze wijn naar vernoemd is, ligt 100 km ten zuiden van Florence. Het heeft een droger en warmer klimaat dan de Chianti. Hierdoor rijpt de sangiovese grosso druif op zijn best.
www.ciaccipiccolomini.it
Uw winkelwagen is momenteel leeg