Stuivend glas prosecco in een mooi goudkleurig flesje! Feestelijke give away. Vraag offerte aan voor grote hoeveelheden!
Wat is prosecco?
Prosecco is een Italiaanse mousserende wijn die geproduceerd wordt in de regio Veneto, ongeveer 50 km ten noorden van de stad Venetië. De wijn wordt gemaakt van de prosecco druif, ook wel Glera-druif genaamd. Voor de Italianen is en blijft prosecco de nationale trots!
Het gebied waar deze prosecco gemaakt wordt, met de onuitspreekbare naam "Cognegliano Valdobbiadene", heeft een DOCG status, wat staat voor de allerhoogste kwaliteit. Het is hier een uitbundig groene streek waar alles groeit en bloeit. Alleen de allerbeste druiven worden geselecteerd in de beste wijngaarden van de omgeving, de maximale opbrengt van de druiven is 13500 kg per hectare. Deze liggen veelal in de toppen van de bergen. De wijnmaker legt uit dat de wijngaarden profiteren van het perfecte klimaat dat de druiven nodig hebben.
Wijnhuis: | Bottega |
Streek: | Veneto, Treviso |
Druif: | Glera |
Smaak: | Zacht mousserend, prettig zuurgehalte, mooi droog. Je proeft en ruikt exotisch fruit, rijpe appel en peer. |
Restsuikers: | 6,5 gr/l |
Serveertempratuur: | 5-8 graden |
Alcohol: | 11,5% |
Eten: | Ideale aperitiefwijn, prima begeleider van antipasta's, voorgerechten zoals salade, pasta, gerookte vis of wit vlees. |
Wijnhuis Bottega
Bottega is een famiebedrijf onder leiding van Sandro Bottega dat sinds de jaren zeventig bekroonde wijnen, likeuren en grappa's produceert. De productielocatie is gevestigd in Treviso, 40 km ten noorden van Venetië. Bottega produceert de wijnen met veel liefde en respect voor de natuur en past de principes van biologisch landbouw toe.
Uw winkelwagen is momenteel leeg